Arnhemsestraatweg 344 6881 NK Velp Gld.

Wat te doen tegen haaruitval

Het plotseling verliezen van grote hoeveelheden haar, kan diverse oorzaken hebben. Wanneer de haaruitval van korte duur is, zal dit vaak geen lange termijn gevolgen met zich meebrengen. Wat kun je doen tegen haaruitval? Dierking Haarinstituut vertelt je hier graag meer over op onderstaande pagina.

Oorzaken

Om erachter te komen wat u tegen haaruitval kunt doen, is het belangrijk om de oorzaak allereerst in kaart te brengen. Plotselinge haaruitval kan veroorzaakt worden door diverse redenen, denk hierbij aan: stress, medicijngebruik, een vitaminetekort, zwangerschap, ziekte of een hoofd/haar aandoening. Wanneer de oorzaak nog niet bekend is, raden wij je aan om een bezoek te brengen aan je huisarts. Zij kunnen samen met u de oorzaak van de haaruitval achterhalen.

Haaruitval vrouwen 

Naast bovengenoemde oorzaken, krijgen vrouwen vaak wanneer zij ouder worden te maken met dunner wordend haar. Deze oorzaak wordt ook wel telogeen haarverlies genoemd, waarbij het haar de normale haargroeicyclus niet meer volgt. De haren stoppen tegelijkertijd met groeien. Wanneer de haren in de rustfase komen, vallen de haren gemiddeld na vier maanden tegelijkertijd uit. Telogeen haarverlies wordt veroorzaakt door een heftige lichamelijke verandering als een bevalling, ziekte, narcose of stress.

Ziekte 

Er zijn diverse ziektes die bekend staan om het verliezen van haren. Wanneer je meer dan gemiddeld 100 haren per dag verliest, spreken we van haaruitval. De meest bekende haaruitval ziekte is alopecia en haar diverse varianten. Alopecia begint in de meeste gevallen met haaruitval op het hoofd, dat zich mogelijk kan uitbreiden naar de rest van het lichaam. Het is dan ook mogelijk dat naast het haar op het hoofd, ook de wimpers en wenkbrauwen uitvallen door Alopecia.

Haaruitval oplossingen

Bent u op zoek naar een op maat gemaakte oplossing tegen kale plekken of dunner wordend haar? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek binnen ons haarinstituut. Met onze jarenlange expertise in het verzorgen van haar oplossingen op maat, bekijken wij samen met u welke haaroplossing het meest geschikt is. U vindt ons haarinstituut in Velp, nabij Arnhem. Wij zijn gemakkelijk te bereiken met zowel het openbaar vervoer als de auto. Daarnaast beschikken wij over voldoende eigen parkeermogelijkheden. Voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen of het daarvoor bestemde contactformulier op de website invullen.

Alle rechten voorbehouden © , Dierking Haarinstituut
Website gemaakt door LinQxx.