Arnhemsestraatweg 344 6881 NK Velp Gld.
Home »

Voor mannen

Afspraak maken Kaalheid mannen Kaalheid bij mannen, ook wel alopecia androgenetica genoemd, is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij mannen. Merkt u dat uw haar dunner wordt? Of krijgt u kale plekken? Dierking Haarinstituut is gespecialiseerd in het helpen van mannen bij kaalheid. Oorzaken kaalheid mannen Een van de oorzaken van mannelijke kaalheid is […]

Kaalheid mannen

Kaalheid bij mannen, ook wel alopecia androgenetica genoemd, is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij mannen. Merkt u dat uw haar dunner wordt? Of krijgt u kale plekken? Dierking Haarinstituut is gespecialiseerd in het helpen van mannen bij kaalheid.

Oorzaken kaalheid mannen

Een van de oorzaken van mannelijke kaalheid is erfelijkheid. Onderzoek heeft uitgewezen dat mannelijke kaalheid wordt geassocieerd met mannelijke geslachtshormonen genaamd androgenen. De androgenen hebben vele functies, waaronder het reguleren van de haargroei.

Elk haartje op uw hoofd heeft een groeicyclus. Bij kaalheid bij mannen begint deze groeicyclus te verzwakken, waardoor het haarzakje krimpt en er kortere en fijnere haren worden geproduceerd. Vaak wordt dit proces herkend aan dun haar bij mannen. Uiteindelijk stopt de cyclus met als resultaat kaalheid.

Naast erfelijkheid kan kaalheid bij makken ook andere oorzaken hebben. Denk aan medicijngebruik, schildklieraandoeningen en anabole steroïden. Het is verstandig om uw huisarts te raadplegen wanneer er kaalheid of dun haar optreedt na het innemen van nieuwe medicijnen of wanneer er tegelijkertijd sprake is van gezondheidsklachten.

Mannelijke kaalheid
Behandeling
oorzaken kaalheid
kale plekken
erfelijke kaalheid
symptomen mannelijke kaalheid
terugwijkende haarlijn
opgeleide haarspecialisten
oplossingen voor kaalheid
intakegesprek

Risicofactoren

Mannelijke kaalheid kan beginnen in de tienerjaren, maar het komt vaker voor bij volwassen mannen. De kans op kaalheid bij mannen neemt toe met de leeftijd. Erfelijkheid speelt hierbij een grote rol. Mannen die naaste familieleden met mannelijke kaalheid hebben lopen een hoger risico. Dit geldt vooral wanneer het familieleden van moederskant betreft.

Kaalheid bij mannen begint vaak bij de kroon van het hoofd. Dit kan een enkele kale plek zijn of een terugwijkende haarlijn in de vorm van een ‘M’.

Behandeling van kaalheid bij mannen

Een creatief kapsel kan in sommige situaties voldoende zijn om beperkte haaruitval te verbergen. Is de kaalheid duidelijker aanwezig dan werken we ook met onzichtbare hair systems. Deze hair systems zijn gebaseerd op de nieuwste haartechniek. Het resultaat is een onzichtbare haaraanvulling waarmee u kunt sporten, zwemmen en (zeker niet onbelangrijk) met uw handen door uw haar strijken.

Bij Dierking Haarinstituut wordt u door opgeleide haarspecialisten met ruime kapperservaring geadviseerd en snel geholpen aan een volle haardos. We bieden geen haartransplantaties. Neem vandaag contact op!

De behandeling van Sharwien

Alle rechten voorbehouden © , Dierking Haarinstituut
Website gemaakt door LinQxx.