Arnhemsestraatweg 344 6881 NK Velp Gld.

Chemotherapie

Chemotherapie haaruitval

Chemotherapie of bestraling van het hoofd kan haarverlies veroorzaken. Na de behandeling kan het haarverlies snel gaan. Het is daarom belangrijk dat u zich tijdig laat informeren over de mogelijkheden van het dragen van een pruik of een mutsje. Uiteraard kunt u zich eerst wat gaan oriënteren.
Als u chemotherapie moet ondergaan, krijgt u vaak te maken met haaruitval. De geneesmiddelen (cytostatica) hebben invloed op veel actieve lichaamscellen waaronder die van de haarwortels. Uw arts kan vertellen in hoeverre haaruitval bij u zal optreden. De mate van haaruitval verschilt bij iedereen.

Heeft u problemen met haaruitval?

Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Wij bieden verschillende oplossingen aan voor problemen met haaruitval door chemotherapie. Welke voor u geschikt is, is afhankelijk van meerdere factoren. Samen met u kijken we graag naar de voor u beste oplossing. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

Haarverlies chemotherapie behandelplan

+ Dagelijks de hoofdhuid voorzichtig wassen met Mediceutals cleanser (Bioclenz, Hydroclenz, Vivid, Folligen of Saturate). Gebruik lauw water.
+ Vervolg met conditioneren van de hoofdhuid met Therapeutic, laat 1 a 2 minuten inwerken en vervolgens uitspoelen.
+ Spray Numinoz of Cellagen over de hoofdhuid en verdeel met de vingertoppen, niet uitspoelen.
Let op: na het aanbrengen kan de huid een rode gloed vertonen, dit verdwijnt na ca. 20 minuten. Twee maal per dag aanbrengen voor een optimaal resultaat.
+ Verzorg uw huid met de Dual Moist hand- en bodycreme.
+ Masseer de Bao-med olie direct op de huid in of meng de olie met een dag- en nachtcreme, bodylotion of haarconditioner.
+ U kunt de producten van Mediceutals ook na de behandeling blijven gebruiken om uw haar en hoofdhuid in optimale conditie te houden.

Coldcap – Geen haaruitval bij chemo

Hoofdhuidkoeling of haarkoeling wordt bij chemotherapie wel gebruikt als een middel om haaruitval door chemotherapie te voorkomen. Bij hoofdhuidkoeling wordt de hoofdhuid tijdens de chemotherapie gekoeld met een coolcap, oftewel een ijsmuts. Die methode is echter niet altijd mogelijk.
Haaruitval door chemotherapie wordt veroorzaakt doordat de cytostatica de cellen die de haren vormen, beschadigen. Het haar wordt dan dunner, breekt af of valt helemaal uit. Door de hoofdhuidkoeling of haarkoeling stroomt er minder bloed naar de haarwortels zodat er minder cytostatica in de haarvormende cellen terecht komt. Dit vermindert de aantasting van de haarproductie.
Overleg met uw specialist of deze behandeling in uw ziekenhuis mogelijk is en of u daarvoor in aanmerking komt. Bij sommige soorten kanker of zeldzame ziekten waarbij koude niet goed verdragen kan worden, kan deze behandeling namelijk niet worden toegepast. Uw arts kan u daar meer over vertellen.

Pruik na chemo

Bij Dierking Haarinstituut hebben we prachtige oplossingen voor mensen die chemokuren moeten ondergaan. Wij beschikken over een grote collectie confectie pruiken in echt haar en synthetisch haar.
Onze lichtgewicht pruiken hebben een natuurlijke uitstraling en zijn luchtdoorlatend. Het is heel belangrijk dat de pruik goed en comfortabel zit. Ook knippen wij indien nodig de pruik passend bij uw gezichtsvorm. Het wordt zo geknipt dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Niet van echt te onderscheiden!

Haarwerken

Wanneer wij een collectie haarwerken voor u bestellen, zodat u uit een ruime en bij u passende keuze kunt kiezen, is deze binnen enkele dagen voor u beschikbaar. Heeft u een keuze gemaakt dan reserveren wij het haarwerk voor u tot het moment dat u de pruik daadwerkelijk wilt gaan dragen. Als het haarverlies begint kan het haarwerk geleverd worden. Wij verlenen u alle service. Samen gaan wij op zoek naar het voor u mooiste en meest geschikte haarwerk.
Lees ook eens ons stappenplan op deze website. Of bekijk onze collectie mutsjes en bandeaus.

Snel leverbaar

Haarwerken
Chemotherapie
Collectie haarwerken
Pruik
Haarverlies
Geschikt haarwerk
Alle rechten voorbehouden © , Dierking Haarinstituut
Website gemaakt door LinQxx.