Arnhemsestraatweg 344 6881 NK Velp Gld.

Bestraling

Bestraling

Ook bij bestraling kan het haar uit vallen. Dat begint meestal na 2 tot 3 weken, dus nog tijdens de bestralingen. De huid en de haarwortels zijn vrij stralingsgevoelig. Bij het kammen of borstelen kunt u merken dat eerst haren en later plukken zullen meekomen. Indien de bestraling wordt beperkt tot de tumor zal de haaruitval alleen plaatselijk optreden. Als het hele hoofd wordt bestraald, bijvoorbeeld bij hersenmetastasen, zal al het haar op het hoofd uitvallen, maar er zal dus geen haar uitvallen van de snor, baard of elders op het lichaam. Het is onzeker of het haar terugkeert.
Uw haar valt vooral uit op de plek waar de straling uw hoofd raakt. Soms ook op de plek waar de straling uw hoofd weer verlaat. Meestal is de haaruitval tijdelijk. Het kan maanden duren voordat uw haar weer terugkomt. Dit heeft onder andere te maken met de dosis straling die u krijgt. Er zijn hele mooie oplossingen om deze plekken mooi te bedekken, dit kan bijvoorbeeld door middel van een geheel haarwerk (pruik) of een deel haarwerk (haarstuk).
U krijgt van de verzekering ook nog een vergoeding. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw verzekering en eventueel aanvullend pakket. Hiervoor hebben wij wel een verklaring nodig van uw (huis)arts of radiotherapeut.

Heeft u problemen met haaruitval?

Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Wij bieden verschillende oplossingen aan voor problemen met haaruitval. Welke voor u geschikt is, is afhankelijk van meerdere factoren. Samen met u kijken we graag naar de voor u beste oplossing. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.
Alle rechten voorbehouden © , Dierking Haarinstituut
Website gemaakt door LinQxx.