Arnhemsestraatweg 344 6881 NK Velp Gld.

Alopecia totalis: al het haar valt uit

Alopecia totalis is een auto-immuunziekte waarbij al het haar op het hoofd uitvalt, inclusief wimpers, wenkbrauwen, en bij mannen ook snor en baard. Het wordt beschouwd als een ernstige vorm van alopecia areata, een aandoening die leidt tot pleksgewijze haaruitval.

Oorzaken

Alopecia totalis wordt veroorzaakt door een ontregeld immuunsysteem dat de haarzakjes aanvalt en vernietigt, waardoor de haargroei stopt. De exacte oorzaak van deze immuunrespons is nog onbekend, maar het wordt verondersteld dat genetische en omgevingsfactoren een rol spelen.

Symptomen

De belangrijkste symptomen van alopecia totalis zijn:

  • Volledige haaruitval op de hoofdhuid.
  • Verlies van wenkbrauwen en wimpers.
  • Bij mannen kan er ook haarverlies zijn van baard en snor.
  • Soms kunnen nagelveranderingen optreden, zoals putjes of ribbels.

Diagnose

De diagnose van alopecia totalis wordt meestal gesteld door een dermatoloog op basis van klinische symptomen en medische geschiedenis. In sommige gevallen kan een huidbiopsie of bloedonderzoek worden uitgevoerd om andere oorzaken van haaruitval uit te sluiten.

Wat kan ik zelf doen bij haaruitval?

Er zijn allerlei middeltjes te koop tegen haaruitval, zoals crèmes, lotions en shampoos, bijvoorbeeld met cafeïne. De werking van al deze middelen is niet bewezen. Ook een dieet of vitaminepillen werken helaas niet.

Neem contact op met een medisch specialist (dermatoloog) om zeker te zijn van uw diagnose en voordat u zelf oplossingen probeert.

Wat als er geen oplossing is?

Wij begrijpen als geen ander hoe het is om met kaalheid te worstelen en bieden u in ieder geval manieren aan om uw probleem discreet te verbergen met een mooi haarwerk. U kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor informatie of advies.

Voor foto alopecia totalis

Before

Na foto alopecia totalis

After

After

Alle rechten voorbehouden © , Dierking Haarinstituut
Website gemaakt door LinQxx.