Arnhemsestraatweg 344 6881 NK Velp Gld.

Alopecia Totalis

Alopecia Totalis

Op deze pagina beschrijven we de meest voorkomende haarziekten en –problemen en de gevolgen. Voor meer informatie en vragen kunt u altijd bij ons Haarinstituut terecht.

Alopecia: haaruitval

Alopecia betekent haaruitval. Iedereen kan met deze vorm van haarverlies te maken krijgen; mannen, vrouwen, jong en oud. Alopecia heeft verschillende oorzaken. Ziektes, medicijnen, stress, ontregeling van de hormonen, erfelijke aanleg en ouderdom kunnen leiden tot (tijdelijke) haaruitval, dun haar, kale plekken of kaalheid. U kunt veel haaruitval hebben, zonder dat u kaal wordt. Zo verliezen bijvoorbeeld vrouwen tijdens of na de zwangerschap veel haren, zonder kaal te worden. Bij mannen begint de kaalheid meestal rond de kruin en de slapen. Haaruitval tast de gezondheid niet aan en kan soms op den duur verminderen en zelfs genezen. Vaak wordt de oorzaak niet gevonden.

Heeft u problemen met haaruitval?

Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Wij bieden verschillende oplossingen aan voor problemen met volledige haaruitval. Welke voor u geschikt is, is afhankelijk van meerdere factoren. Samen met u kijken we graag naar de voor u beste oplossing. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

Alopecia totalis: al het haar valt uit

Alopecia totalis houdt in dat al het haar op het hoofd uitvalt, inclusief wimpers, wenkbrauwen, en bij mannen snor en baard.

Wat kan ik zelf doen bij haaruitval?

Er zijn allerlei middeltjes te koop tegen haaruitval, zoals crèmes, lotions en shampoos, bijvoorbeeld met cafeïne. De werking van al deze middelen is niet bewezen. Ook een dieet of vitaminepillen werken helaas niet.
Als u last heeft van kale plekken of een dunne haardos, moet u uw hoofd goed tegen de zon beschermen door een hoed, petje of sjaal te dragen. Smeer kale plekken goed in met zonnebrandcrème. Zo beperkt u de risico op huidkanker.
Als de kaalheid of de kale plekken niet vanzelf herstellen, kan een haarstukje, een haarwerk (pruik) of haaraanvulling een uitstekende en onzichtbare oplossing zijn. U mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor informatie of advies; alle medewerkers van ons haarinstituut beschikken over jarenlange expertise en ervaring helpen u graag.
Voor foto alopecia totalis

Before

Na foto alopecia totalis

After

After

Alle rechten voorbehouden © , Dierking Haarinstituut
Website gemaakt door LinQxx.