(026) 389 01 53 - ✉ info@dierkinghaarinstituut.nl Arnhemsestraatweg 344 6881 NK Velp

Alopecia Areata

Pleksgewijze kaalheid

Ik krijg plotseling kale plekken
Alopecia Areata is de medische term voor pleksgewijze kaalheid. De plekken waar het zich voordoet, zijn vaak rond of ovaal van vorm en zitten meestal op het hoofd. Op deze plekken valt al het haar uit. Het verschilt per persoon of de haarwortel zelf ook uitvalt, of dat alleen het haartje uit valt. Als dit laatste het geval is, herstelt het zich vaak spontaan binnen enkele tijd. Bij meer dan de helft van de mensen komt het haar binnen een jaar weer terug. Meestal is het nieuwe haar wel wat lichter van kleur. Dit betekent dat men eigenlijk altijd het natuurlijke beloop zou moeten afwachten. Diëten, vitaminepillen voor haargroei, lotions, haargroeipillen, crèmes en shampoos werken niet. Er is geen bewijs dat behandelingen tegen pleksgewijze kaalheid (Alopecia Areata) helpen.
De grootte van de plekken kan erg verschillen. De haarziekte kan zich echter ook manifesteren in andere behaarde huidgebieden, zoals wenkbrauwen, baard, oksel en schaamhaar. Het verloop van de uitval is onzeker. De haren vallen uit zonder dat je het merkt.
De haaruitval bij Alopecia Areata wordt veroorzaakt door een haarwortelziekte. De haarwortel wordt ziek en valt uit. Waarom dat gebeurt, is niet bekend. Men denkt dat de weerstand in het lichaam een belangrijke rol speelt. Wanneer het afweersysteem verstoord is door bijvoorbeeld een infectie of ziekte, kan het afweersysteem stoffen produceren die tegen de haarwortel zijn gericht. De haarwortel wordt ziek en valt uit. Ziet u plotseling één of meerdere kale plekken? Neem dan eerst contact op met uw huisarts.

Heeft u problemen met pleksgewijze kaalheid?

Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Wij bieden verschillende oplossingen aan voor problemen met haaruitval. Welke voor u geschikt is, is afhankelijk van meerdere factoren. Samen met u kijken we graag naar de voor u beste oplossing. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.
Alopecia Areata
Alopecia Areata
Alopecia Areata
Alopecia Areata